Kort het Sinterklaasfeest vooraf en tijdens

Het weekend voor 5 december vierden wij op zaterdag én zondag Sinterklaas. Katja was die week voorafgaande al lekker aan het kwakkelen geweest en Anouk nam het dat weekend gewoon maar even over. Dus met Katja nog wat pips, Anouk met juist hele rode wangen en een topfitte Boris gingen we zaterdag op weg naar ons eerste Sinterklaasfeest. Wat een feest en een verwennerijen! Op zondag gingen we in hetzelfde tempo door op weg naar het tweede Sinterklaasfeest. Katja weer wat fitter, Anouk met paracetamolletje en Boris nog steeds topfit. Wat een feest weer en wat een verwennerijen weer!

Na Sinterklaas

En toen was het de maandag na het feestelijke Sinterklaasweekend. Tijd voor een ochtendje peuterspeelzaal. Het ochtendritueel gingen eigenlijk best soepel (meevallertje). Het enige echt lastige was dat ik ze los moest rukken van hun nieuwe speelgoed en ze de auto in moest werken. Dat laatste is altijd al wel een uitdaging eigenlijk!

De middag hebben de kinderen lief gespeeld en dutjes gedaan volgens mijn moeder. Fijn om die goede berichten te ontvangen als ik op kantoor zit!

Uit m’n werk gekomen ontstond daar toch enigszins wat chaos. Mama voor en na horen van drie kinderen die boven elkaar proberen uit te komen valt niet mee. En met een lijf waar al bijna 30 weken een baby in groeit valt dat nog iets meer niet mee! Mama doen, bij mama zitten (liefst alle drie op schoot), mama moet helpen, mama doen, mama lepel pakken, en ga zo maar door. En dat dus allemaal door elkaar schreeuwend, gillend en huilend. Het is goed te weten dat ze je missen op een werkdag, maar moet zeggen dat het best een tandje minder had gemogen deze maandag!

Dinsdag, 5 december, Sinterklaas was jarig! Deze ochtend mocht Katja als grote peuter het Sinterklaasfeest vieren met de onderbouw van de basisschool, dat vond ze natuurlijk helemaal geweldig! Punt was wel dat de tweeling ’s middags nog naar de peuterspeelzaal moest en Katja opgehaald moest worden. Katja opgehaald, kwartiertje overbrugd op de wipkip in de buurt en daarna weer terug de tweeling brengen. Alleen daar kwam het… Boris pikte het, Anouk daarentegen! Maar goed, niet omkijken en weggaan. Anouk vind het wel vaker lastig als ik wegga, dus dat zal wel loslopen.

Thuis gekomen Katja geïnstalleerd met wat eten, melkie en een iPad. En ik ook even lekker met een bammetje op de bank. Net één boterham in m’n mik en daar ging de telefoon, oh jee… de peuterspeelzaal! Anouk had er geen zin in vandaag en was niet tot bedaren te brengen. Nou is het een meisje met een pittig karakter, maar met een weekend wat zoveel gevraagd heeft ben ik er meteen naartoe gesjeesd en heb haar en Boris lekker weer mee naar huis genomen.

Woensdag rustig aan gedaan en Anouk donderdag lekker thuis gehouden nog en haar zus en broer wel gewoon naar de peuterspeelzaal gebracht Ze kreeg heerlijk wat extra knuffels en aandacht van opa en oma die dag.

Nu

De nasleep van Sinterklaas heeft al met al maar een paar dagen geduurd, al denk ik dat de lontjes nog wel een stukje langer kunnen!

Hoe was het Sinterklaasfeest bij jullie en hoe gingen de dagen daarna? Vorig jaar waren ze 2 en 1 jaar en toen had het een stuk minder impact. Dit jaar was het schoen zetten al een spannende aangelegenheid!