Waterverf versus vingerverf

Waterverven vind ik zelf ideaal. Het maakt lang niet zoveel troep als die potjes vingerverf. Gek, maar ben daar pas een paar maanden terug achter gekomen. Ik wist allang dat die vingerverf rommel veroorzaakt, maar ik wist dus niet dat waterverf niet zo besmettelijk is. Lekker naïef van mij, gewoon nooit over een alternatief nagedacht, totdat ik ze bij opa en oma aan de slag zag!

Kloddertje hier, kloddertje daar

Sinds ik daar dus achter ben gekomen wordt er hier regelmatig gewaterverfd. Geen hele knutselwerken, gewoon waterverven. En dat kunnen die kinderen snel!! In tien minuten hebben zij een heel stel aan werkjes geproduceerd. “Mama, nog één?” “Ja hoor, welk kleur papier wil je?” Totdat de tafel vol ligt, dan gaan we opruimen, of tenminste, ik ga opruimen en met een beetje geluk krijg ik hulp van die viezeriken.

Ook gewoon kleuren en stickers plakken doen we hier vaak en de schaar is laatst ook ontdekt (leuk cadeautje van de Sint in hun schoen). Gewoon knippen, vooral Katja kan er wat van!

Doen jullie ook wel eens gewoon creatief?

 

Foto gemaakt door Evelyne Photography