Favoriete uitje

“Mama, gaan we vandaag weer ontbijten bij de Hema?”, vraagt Katja. Als er iets is waar de kinderen gek op zijn dan is dat ontbijten bij de Hema. “Maar natuurlijk schat! Doen we….kleed jij jezelf dan even aan?”. Dat is het voordeel van iets doen wat ze zelf ook graag willen, ze werken mee. Dat scheelt er weer eentje achter de vodden aanzitten. Anouk en Boris hebben er ook zin in en laten zich als makke lammetjes aankleden, heerlijk! Het ontbijt bij de Hema is tot tien uur en deze keer waren we vroeger dan ons ooit is gelukt, kwart over negen liepen we de Hema al binnen richting de lift en het restaurant.

Hoe dan?

Met 30 weken zwangerschap ben ik niet meer de snelste, dus ik heb een tactiek waarmee ik redelijk rustig kan shoppen met de kinderen. Ze mogen buiten de winkels lopen maar in de winkel moeten ze in of op de wagen (dubbele wagen, dus 2 onderuitgezakt in een stoeltje en eentje bovenop de duwstang). Ze zijn het er niet altijd mee eens, maar inmiddels hebben ze wel geaccepteerd dat het zo gaat. Deze tactiek heb ik ontwikkeld nadat ik de kinderen een keer alle drie kwijt was in, hoe verrassend, de Hema! Uiteindelijk vond ik de 3 boeven (!) stilletjes op de grond, smikkelend van een kindersurprise ei. Nou, ik kan je vertellen, dat is daarna nooit meer gebeurd!

Het menu

Maar goed, terug naar ons ontbijtje. Het is eigenlijk altijd dezelfde bestelling. De kinderen willen Chocomel drinken en een kleine donut en een croissantje eten. Ik kan voor tien uur nog voor het ontbijt kiezen, een broodje ei, een croissant, een glaasje jus d’orange en een lekkere sloot cappuccino. We hebben ons vaste plaatsje, dus wanneer ik nog moet afrekenen gaan de kinderen alvast aan tafel. Wat is het genieten als we daar zitten te smullen van een overheerlijk ontbijtje.

En dan?

Daarna is het vaste prik met z’n vieren naar het invalidentoilet. De toiletjuffrouw kent ons inmiddels en de kinderen vragen haar al om een spekkie. Die deelt ze altijd uit, we bedanken, zeggen gedag en de kinderen klimmen weer braaf in en op de kinderwagen. De lift in en de Hema uit…. het was weer geslaagd!

Ontbijten jullie ook weleens buiten de deur? Hebben jullie nog leuke aanraders? Laat het weten!