Hieperdepiep hoera Katja 4 jaar!

12 december was het dan eindelijk Katja haar dag, ze keek er al een hele tijd naar uit…. 4 jaar worden! Het was op een dinsdag dus ze kon die middag trakteren en feest vieren op de peuterspeelzaal. Deze keer was ik voor mijn doen eens op tijd met het regelen van de traktaties, joehoe…. ik begin het te leren! Vorig jaar hebben we de avond van tevoren nog zitten freubelen en dat was niet helemaal je van het. Dus deze keer ben ik, na een ontbijtje (bij de Hema), met de kinderen naar de Action gelopen en daar heeft Katja wat dingetjes voor haar traktatie uitgekozen. Uiteindelijk hebben we partyzakjes van Frozen (uiteraard!) en Cars (ook heel verrassend!), mini stickerboekjes, van die ballonen met een elastiek eraan, krentjes, Smarties en gummiberen gekocht. Niet heel spannend, maar hé het is december én Katja was in haar nopjes en dat is het enige wat telt toch?!

Boris was die ochtend nog wel ok, maar naarmate de ochtend voorbij ging was hij toch wel te ziek om Katja haar verjaardag op school te vieren. Ik vond het sneu, maar zowel Katja als Boris deelden dat gevoel gelukkig niet. Op de peuterspeelzaal aangekomen kreeg Katja meteen een mooie Elsa muts aangemeten en was ze zo jarig als een kind zich maar kan voelen!

Haar verjaardag kreeg nog een staartje die zaterdag, groot feest voor Katja thuis. Familie en vrienden kwamen die middag nog langs om haar verjaardag te vieren. Na Sinterklaas dachten we het hele Intertoys assortiment al in huis te hebben, maar dat was blijkbaar niet zo!

Na de verjaardag

Boris was dus ziek tijdens en na 12 december, maar gelukkig was hij die zaterdag van het grote feest thuis weer aardig op de been. Hij was van alle drie de kinderen diegene die het langst gegrepen was door de griep. De zondag van dat weekend hadden we nog een kinderverjaardag, maar zowel ik als de tweeling hadden niet de energie om daar nog heen te gaan. De tweeling lag te slapen toen we weg moesten en ik lag met m’n dikke pens languit op de bank en kon niet meer overeind komen na het opruimen en schoonmaken van alle zooi die een gezellig feest achter hoort te laten. Gelukkig waren daar papa en Katja die nog wel voor een feestje in waren, de feestbeesten!

De dagen daarna zijn we piepend, puffend en zeurend doorgekomen (en met we bedoel ik ons hele gezin hoor!), zoveel mogelijk op zoek naar nog wat rust op weg naar de feestdagen. Die rust vonden we bijvoorbeeld door wat vaker de iPad aan te zetten voor de kinderen, lekker te bankhangen waar mogelijk, extra dutjes te doen en makkelijke avondmaaltijden te nuttigen, kortom door de teugels lekker te laten vieren!

Nu

Inmiddels is de kerst ook alweer achter de rug. Er komt nog een ‘Life after…. de feestdagen’ (inclusief oud & nieuw). Aangezien ik mezelf voor en tijdens de kerst wat minder voelde doe ik die in één blog.

Een verjaardag tussen Sinterklaas en Kerst valt niet mee vind ik. Je eigen verjaardag overslaan kan gewoon, maar die van je kind…. dat doe je niet toch?! En ze voelde zich zo jarig en ze was zo blij, daar doe je het voor. Zij blij, wij blij! Het pittige was dit jaar ook wel mijn zwangerschap denk ik. Volgend jaar regelen we alles fluitend!

Hebben jullie ook verjaardagen te vieren in december? Wat zijn jullie ervaringen?