Kort (lees: zo kort mogelijk) de feestdagen vooraf en tijdens

Met kerstavond komen er altijd goede vrienden eten, zo ook dit jaar. De kinderen hadden al gegeten toen zij kwamen en konden na een halfuurtje spelen met het hondje van onze vrienden lekker naar bed. Ikzelf was sinds woensdagnacht ziek (kerstavond was op zondag) van een ieniemienie ijzertabletje dat ik voorgeschreven had gekregen door de verloskundige vanwege ijzertekort. Ik hield al een paar dagen niks binnen en als ik dacht dat het wel weer ging kwam het er vroeg of laat toch weer op de verkeerde manier uit. Manlief heeft deze dagen de kar moeten trekken aangezien er van mij nog maar een vaatdoek over was, chapeau voor Ben! Deze dagen waren al pittig zat (zijn beide ouders zijn in het afgelopen voorjaar twee weken na elkaar overleden en het gemis is met deze dagen nog een stukje groter). Nu moest hij ook nog eens dealen met een zieke zwangere (hormonster). Met allemaal lekkere hapjes op tafel, waar een zwangere sowieso van gaat kwijlen, hield ik het zelf maar bij een stokbroodje en een sapje. Het was een rustige kerstavond…. rustig was dit jaar helemaal goed!

Eerste kerstdag (maandag) had ik het gevoel dat ik de hele wereld weer aankon. Het stokbroodje en het sapje waren binnen gebleven en m’n energielevel was weer wat gestegen, dus ik stelde voor om naar Blijdorp te gaan. Goed idee, vonden ook man en kinderen! We hebben alle vijf genoten, het enthousiasme van de kinderen werkt zo aanstekelijk en is ook zo schattig! Alleen de uitgang vinden aan het eind van ons bezoek bleek een uitdaging voor ons. Op een gegeven moment liep Ben 100 meter voor op mij met een wagen waar twee kinderen in sliepen en één kind bovenop de duwstang zat te slapen en zomaar alle kanten op kon vallen. Het moet er komisch uitgezien hebben ik er waggelend als een pinguïn achteraan! Soms vergeet je gewoon dat je al in het derde trimester van de zwangerschap zit, je wil wel, maar kan eigenlijk, stiekem niet meer. Maar goed, uiteindelijk kwamen we er. Thuis lekker vroeg de bakplaat aangezet met de kinderen aan de salontafel, beetje zoals vroeger, maar dan mét kinderen! Die avond voelde ik me weer misselijk en de energie was weer weg, verdorie!

Tweede kerstdag gingen we brunchen bij mijn ouders. Anouk was het niet eens met de kledingkeuze, dus die zorgde eerst nog voor een klein drama voor we konden vertrekken. Omdat ik weer ‘a la een vaatdoek’ functioneerde was het Ben weer die de kar moest trekken met het standaard pushen wat nodig is om onze kinderen klaar te maken en in de auto te krijgen. De brunch zag er heerlijk uit! Jammer dat mijn maag nog steeds van slag was, maar gelukkig kon de rest zich wel helemaal laten gaan. Onder de boom lag het vol met cadeaus. Iedereen en vooral de kinderen zijn weer reuze verwend. Ze gaan het uitpakken nog missen straks!

Tussen kerst en oud en nieuw gewerkt, het voelde als op halve kracht nog qua fitheid, maar dat was gelukkig niet zo’n ramp daar de meerderheid van de collega’s tussen de feestdagen door lekker vrij had genomen (net als half Nederland volgens mij!).

Oud en nieuw hebben we het rustig gehouden. Lekker thuis met ons gezinnetje en m’n broer. Er was vuurwerk. Hapjes, oliebollen en appelflappen stonden op tafel, TV stond aan, vuurtje voor de deur en om 24.00 was er (voor mij alcoholvrije) champagne! We hadden bedacht de kinderen lekker door te laten slapen, dat ging goed. Tot 00.30. Toen werden ze één voor één wakker. was eigenlijk wel heel leuk om met die drie boeven te kijken naar het vuurwerk (zie foto)! Vooral Boris en Katja waren enthousiast over alles wat de lucht in ging. Anouk vond het een beetje spannend!

Na de feestdagen

1 januari werden we verwacht op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de familie en waren we gewoon eerder als op tijd, en geloof me, dat is voor ons gezin echt bijzonder! Heel grappig ook, we kwamen tegelijk aan met mijn ouders en m’n broers. Dus konden we elkaar als eerste de beste wensen geven voor 2018. In onze ogen kan dit jaar alleen maar een heel mooi jaar worden, wij gaan ervoor! Uiteraard wens ik jullie allen ook een heel mooi, gezond en gelukkig 2018!!

De kinderen hebben van de feestdagen een stuk minder ‘last’ gehad als van Sinterklaas. Misschien is het relaxte van de feestdagen ook wel dat het allemaal in de kerstvakantie valt, dus ze hoeven verder niet zoveel. Wat denken jullie?

Nu

De rust lijkt weer terug te keren. De kerstvakantie zit er bijna op. Maandagochtend mag de tweeling weer naar de peuterspeelzaal. Katja heeft een extra dagje vrij (studiedag school) en mag maandag als kleuter voor het eerst naar de basisschool, ik voel weer een nieuwe ‘life after…’ aankomen. Ze heeft er heel veel zin in! Ik vind het vooral spannend, maar gaat vast goedkomen. Eerst morgen nog zondag, luierdagje?!

Hoe waren jullie feestdagen? En nog voornemens voor 2018? Laat het met weten, ik ben benieuwd!