… vieren de muizen feest!

Het was vandaag de eerste keer dat Katja naar school ging en de tweeling en ik een ochtend met z’n drietjes hadden. Mijn plan was nadat we Katja naar school hadden gebracht om sowieso iets te gaan doen, dus we gingen met de auto. Oké done, grote zus op school en wij weer terug in de auto. Wat zullen we doen jongens? Na eerst een minuut of tien doelloos rondgereden te hebben en daarbij mijn zwangere hersenen krakend, is niet te doen, het doet nog net geen pijn! Monkey Town, Ikea, speeltuin, van alles kwam langs, maar met die dikke pens ben ik niet tot veel meer in staat dan waggelen, dus besloot lekker Delft in te gaan met die twee boeven.

En wat een heerlijkheid was dat, zonder wagen (en op de gok ook zonder luiertas!), wat een vrijheid! Het begon al bij de parkeergarage. Geen wagen uit de auto hoeven tillen, geen kinderen erin hoeven tillen (in, uit, in uit, is het vaak), niet op zoek naar een lift hoeven, maar gewoon met aan elke hand een kind de roltrap op. Oefenen ze dat ook eens, normaal kom ik een hand tekort. Spannend dat ze het vonden, maar oh zo stoer! Zullen we een mooie jurk voor jou kopen Anouk? En voor jou een mooie trui Boris? Jaaaa!! Ze waren helemaal enthousiast. De parkeergarage uit loop je in Delft zo naar de H&M. Oh jee, gesloten! Het was pas tien over negen, oeps. Zullen we dan maar naar de Hema gaan? Die hebben ze in Delft ook jongens! Met z’n drietjes, ik waggelend als moeder gans en zij als 2 vrolijke gansjes, op weg door een tot leven komende stad (genieten!).

Again de Hema

Ondanks dat we stiekem al ontbeten hadden, hebben we heerlijk een ontbijtje genomen bij de Hema. De tweeling genoot met volle teugen en ik ook (vooral van het moment en de rust). Anouk had niet zoveel trek, maar Boris wilde graag meesmullen van haar croissant. Zo schattig om te zien hoe Anouk die deelde en vooral ook hoe Boris steeds om hapjes bleef vragen. Het enige momentje dat ik lichte stress ervoer, was met de jassen aandoen. Anouk zette het op een lopen, maar gelukkig snel in de kraag gegrepen!

Zo, buik(jes) vol, blaas geleegd. Tijd om te shoppen voor een mooie jurk en een stoere trui.

Na het shoppen terug naar de auto. Ik had de luiertas in de auto gelaten, maar de tweeling wilde nog wel even een schone broek voor ze de auto in gingen. Volgens mij heb je na het afrekenen van je kaartje in de parkeergarage nog een minuut of twintig voordat je uitgereden moet zijn, dus dat moest lukken, hup hup hup! Op de bijrijder stoel lukt het met een beetje passen en meten best nog wel (het viel mee, maar één poepbroek).

De hereniging met Katja

We hadden nog wat extra tijd over, dus snel langs papa om een kusje te brengen (en uiteraard de nieuwe jurk en trui laten zien!). Daarna door naar school, naar Katja. We hebben een super leuke ochtend gehad, maar wat is het ook weer fijn om grote zus op te halen. Die drie zijn echt een eenheid. Hoe lekker het vanmorgen ook was, ik zal het nog gaan missen die drie samen (snik snik)!

Iemand die mijn gevoel herkend van vrijheid toen er een kind naar de basisschool ging? En dan toch ook het gevoel van missen?