Zou het zo werken?

Ik denk het wel. Uit mijn eigen leven kan ik wel een paar momenten van chaos herinneren die inderdaad gevolgd werden door grote veranderingen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan het stressen voor het halen van een diploma en het schoolleven daarna inruilen voor het werkende leven van vijf dagen in de week. Een ander voorbeeld uit mijn leven is het zwanger raken en alles wat daarbij komt kijken, met als gevolg een lief baby’tje die je leven op zijn kop zet (oké en eigenlijk nog meer chaos veroorzaakt). Het overlijden van mijn schoonouders afgelopen jaar heeft grote veranderingen teweeggebracht. Misschien niet zozeer dat mijn leven veranderd is (tot nu toe in ieder geval), maar wel mijn manier van denken. Het leven kan (te) kort zijn, geniet zoveel het kan, kies voor dingen waar je blij van wordt! Ik probeerde al zo te leven, maar het nog meer bewust meemaken van die blije momenten helpt nog meer te genieten.

Onze chaos

Het leven in ons gezin voelt voor mij vrijwel altijd als chaotisch. Als je denkt dat het niet chaotischer kan, dan kan dat dus toch wel! Op dit moment bestaat de chaos uit een man met een druk bedrijf (is altijd druk, maar is er wel eentje om te benoemen), een kleuter die voor de 2e week naar de basisschool gaat, twee peuters die daarnaast drie keer per week naar de peuterspeelzaal gaan (uiteraard andere breng- en vooral haaltijden), mijn laatste werkweek voor het zwangerschapsverlof, een dik lijf wat niet meer zo meewerkt, ik die graag twee blogs wil plaatsen per week, en naast dat zijn er nog honderdduizend dingen die in mijn hoofd blijven rondhangen en daar een soort van chaos creëren.

Wij slapen in de toekomstige babykamer vanwege het laten bouwen van een badkamer aan onze slaapkamer. Die is nu zover dat wij weer terug kunnen verhuizen (na een sopje), ik denk van het weekend. Ons bed moet op klossen of op kratjes bier. We moeten nog gordijnen regelen voor in onze slaapkamer, die ‘Como-gordijnen’ hebben hun beste tijd wel gehad! Dan de babykamer in orde maken door de kast van Katja en haar commode naar boven te verhuizen en voor haar nieuwe kasten te halen bij Ikea. Er is nog niks gewassen voor de baby, wel hebben we afgelopen weekend het eerste pakje voor de baby gekocht, mag ook wel met 35 weken zwangerschap! Ohhh… en ik moet nog steeds de juffen van de peuterspeelzaal een bedankje geven voor hun goede zorgen voor Katja. Het idee is er, en de helft van de benodigdheden is er, maar we zijn inmiddels alweer anderhalve week verder en het is me nog niet gelukt dit te regelen. Overigens ervaar ik geen stress van wat er allemaal nog gedaan moet worden hoor, dat komt goed!

Mijn gevoel bij deze quote

Bovenstaande chaos is de chaos van alledag. Aan deze chaos is weer andere chaos vooraf gegaan. Als ik even terugdenk, dan zitten wij al een paar jaar in een rollercoaster. Mijn gevoel is wel dat aan de chaos een eind gaat komen dit jaar. Zodra die kleine er is hebben we nog even een piekpuntje chaos verwacht ik en daarna gaan we alles op de rit krijgen. Ik krijg de ruimte om me te richten op persoonlijke ontwikkeling en daarbij stappen te nemen die mij een nog blijere moeder maken en Ben krijgt de ruimte om de rust te vinden die hij nu zo hard kan gebruiken. Ik ben reuze benieuwd naar die ‘great changes’!

Wat brengt deze quote bij jullie naar boven? Ik ben daar wel benieuwd naar. Misschien zitten jullie nu ook in een periode van chaos of juist in een periode van grote veranderingen. Let me know en laat een reactie achter!