DE vraag die mij elke dag in meer of mindere mate bezig houdt is: Waar ligt mijn passie? Om mij heen heb ik gemerkt dat er meer jonge moeders met deze vraag rondlopen. Op de één of andere manier borrelt deze vraag op na het krijgen van kinderen. Het krijgen van kinderen maakt je wereld enigszins kleiner, we moeten keuzes maken in de dingen die wij doen. Naast de zorg voor de kinderen willen we (meestal) ook nog een leuke baan hebben en deelnemen aan sociale activiteiten. Die leuke baan en de sociale activiteiten zijn belangrijker dan ooit geworden. Waar worden we nou echt blij van?

Waar word ik blij van?

Het vinden van passies begint denk ik met te doen waar je blij van wordt. Het liefst weet ik vandaag al wat mijn passies zijn, maar erover na blijven denken gaat het antwoord niet geven. Ik moet in actie komen!

Hier een lijstje met 10 dingen die ik leuk vind en me gelukkig maken.

Ik wordt blij van:

1- Een gezond, fit en aantrekkelijk lijf. Daar ben ik na de bevalling alweer een paar weken mee aan de slag, maar het wordt tijd om een tandje bij te zetten. Nog wat minder snoepen en de sportschool twee keer per week opzoeken zouden het proces naar mijn perfecte lijf bespoedigen. Heb van de week een setje sportkleding gekocht die me goed past (die te kleine sportkleding in de kast moet nog maar even wachten!).

2- Uitstapjes met de kinderen. En mooi meegenomen… zij worden ook blij van die uitstapjes. Het is vaak juist daarom dat ik blij word! Vanmorgen zat de tweeling op de peuterspeelzaal en heb ik m’n grote meid (en kleine meid) meegenomen naar de dierentuin. Katja heeft genoten van de extra aandacht, quality time per kind is ook altijd een feestje.

3- Lekker weer. En laten we nou net een paar super mooie, zonnige dagen achter de rug hebben. Het mooie is dat met lekker weer iedereen weer met een grote lach rond loopt. Wat is de lente toch heerlijk. Blije mensen overal! Bezoekjes aan de kinderboerderij en speeltuin zonder kou te lijden. Niet eerst een half uur bezig zijn met jassen, dassen en mutsen voor je de deur uit gaat…. I love it!

4- Terrasjes pakken. Het hangt samen met lekker weer, maar wat is het toch heerlijk om buiten te zitten in het zonnetje en te genieten van een cappuccino (met of zonder rond rennende kinderen).

5- Quality time met manlief. Nu ik dit zo neerzet besef ik dat het de hoogste tijd is voor weer een gezellig avondje uit samen, dus schat…. zullen we de agenda’s eens naast elkaar leggen en de oppas bellen?!

6- Quality time met vrienden en vriendinnen. Van uit eten tot theeleuten thuis. Lekker bijbeppen met vriendinnen over de kinderen, over mannen, over onze bezigheden en ga zo maar door. Goede gesprekken met andere stelletjes onder het genot van een hapje en een drankje vind ik ook altijd zo gezellig. Laatst nog naar een escape room geweest met een stel vriendinnen, wat hebben we gelachen! Niet ontsnapt by the way, maar dat terzijde. Het was mijn eerste uitje (en wijntje!) na de bevalling en kreeg er weer een flinke portie positieve energie van.

7- Mooie wenkbrauwen. Ik heb ze zelden, maar als ik ze heb dan heb ik deze vaak middels een heerlijke gezichtsbehandeling van de schoonheidsspecialiste verkregen. Gek genoeg voel ik me altijd lekker met een paar wenkbrauwen in shape (nu zijn ze very very very out of shape trouwens).

8- Bankhangen. Met 3 kinderen en 3 I-pads en sinds 9 weken eentje slapend in bed of de box. Dat betekent rust! Even (twee tellen meestal) zitten en relaxen met de kinderen. En nog lekkerder… bankhangen als al het geboefte in bed ligt en Netflixen.

9- Varen met de sloep. Wij hebben de beschikking tot een woonboot bij de Kaag waar we kunnen genieten van de rust en we rond kunnen varen met een sloep. Een weekend naar de Kaag voelt als vakantie.

10- Vakantie met het gezin. Twee jaar terug hebben we een stacaravan gehuurd in Frankrijk met een lekker stuk land erom heen. Niet hutje mutje op elkaars lip, we hadden echt de ruimte. Een kleine camping, maar genoeg voor kleine kinderen en hun vermoeide ouders. Wat hebben kleine kinderen meer nodig dan een zwembad, een kinderboerderij en een speeltuin? Over vakantie gesproken, ik moet snel maar eens wat gaan boeken.

En jullie?

Waar worden jullie blij van? Doen jullie die dingen vaak (genoeg)? Weten jullie al waar je passies liggen? Vertel me, waar? Mocht je het nog niet weten dan is deze blog wellicht interessant voor jou. Graag deel ik hier de ontdekkingsreis naar mijn ‘purpose in life’! Misschien heb je er wat aan. Ik ben benieuwd naar jullie reacties, deel ze met blije moeders!