Over mij

Wie ben ik?

De blije moeder achter ‘Blije Moeders’ ben ik, Marlous den Dekker (35 jaar). Samen met mijn man, Ben, zijn wij de trotse ouders van vier boeven, één kleuter (Katja), twee peuters (de tweeling, Anouk en Boris) en één lief babymeisje (Dominique).

Ik ben een blije moeder die graag van alles onderneemt met de kinderen, geniet van ‘me-time’, terrasjes pakt waar het kan en op dit moment op zoek is naar leuk uitdagend werk. Werk waar ik m’n ei in kwijt kan, alleen moet dat ei nog wel even gelegd worden!

Waarom deze blog?

Het moederschap is geweldig, maar ‘no piece of cake’, ook ik ondervind dat elke dag aan den lijve!

Een jaar of twee heb ik nu het gevoel ‘on hold’ te staan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mijn leven bestaat momenteel vooral uit de zorg voor de kinderen. Op zich niet zo gek, kinderen brengen een hoop verandering mee. Verandering die maar moeilijk voor te stellen is totdat je moeder bent! In de twee jaar dat ik het gevoel heb stil te staan merk ik wel dat mijn focus steeds specifieker wordt. Nog steeds ben ik vastbesloten mijn ‘purpose in life’ te vinden en ik wil deze ontdekkingsreis graag met jullie delen door voornamelijk dingen te doen die mij blij maken. Ik heb gemerkt dat er meer (jonge) moeders zijn die op een gegeven moment op het punt belanden waar ik nu zit. We zijn zo vaak druk met van alles dat we vergeten te genieten. Zo zonde, want genieten is je gelukkig voelen. Door te kiezen voor dingen die blij maken, van een terrasje pakken met de kinderen tot aan een avondje uit zonder de kinderen, is genieten eigenlijk geen kunst meer. Soms moeten we alleen wat meer bewust zijn!

Ik hoop dat er moeders zijn die zich herkennen in mijn blogs en wie weet kunnen we elkaar op de één of andere manier inspireren!

En verder…

Buiten die ontdekkingsreis vind ik het leuk om jullie een kijkje te geven in onze dagelijkse chaos. Van ochtendrituelen (al is geen ochtend hetzelfde) tot aan knutselactiviteiten, van ontbijtjes bij de Hema (de kinderen worden wild als ik daarover begin!) tot aan bezoekjes aan de kinderboerderij.

Veel leesplezier!

Foto’s gemaakt door Evelyne Photograpy

Hai, ik ben Marlous, moeder van vier boeven. In deze blog komen de dagelijkse beslommeringen langs, maar ook de ontdekkingsreis naar mijn ‘purpose in life’ door vooral dingen te doen die mij blij maken!